*** UPDATE ***


NIEUWE WEBSITE NU ONLINE!
Klik op de link om te bekijken!


www.stichtingveteranendeventer.nlIngezonden brief!


Onlangs hebben wij van mevrouw Bakker-Hehakaya een prachtige brief mogen ontvangen als dank wat wij voor de KNIL militair (de heer Hehakaya) hebben georganiseerd vorige maand in het Veteranencafé! De heer Hehakaya is in ons Veteranencafé onderscheiden door onze burgemeester Ron König met ereteken voor Orde & Vrede.
 

Wij zijn stil en genieten van deze prachtige woorden. Dit bewijst ons dat het werk wat wij verzorgen voor veteraan en thuisfront, zo enorm gewaardeerd wordt! We doen het met alle liefde! Want elke veteraan verdiend erkenning en waardering


Bedank brief mevrouw Bakker-Hehakaya

 

Tekst: SVD


Vrijwilligersavond SVD!


Deventer - Stichting Veteranen Deventer
 is opzoek naar nieuwe Vrijwilligers!

Op woensdag 26 juni willen wij graag een voorlichtingsavond houden in café de Heeren van 20:30 uur. Er wordt ons regelmatig hulp aangeboden om te helpen met evenementen of andere zaken.

Hierbij kun je o.a. denken aan:

 • Helpen met ons nieuwe project kinderen uit arme gezinnen een leuke dag bezorgen
 • Helpen met het organiseren van evenementen
 • Meedenken over persberichten, de website onderhouden, het ondersteunen van de PR. etc etc

We willen graag gebruik maken van jullie aanbod, dus voor iedereen die ons graag wil helpen is deze vrijwilligersavond bedoeld. Uiteraard geldt dit voor mannen en voor vrouwen, de enige voorwaarde is dat je een veteraan of 'thuisfronter' bent. Of veteraan gerelateerd. 

Je kan je voor deze avond opgeven bij onze secretaris secretaris@veteranendeventer.nl

We willen ook graag weten wat jullie leuk lijkt om te doen, dus als je dat al weet mag je dat vermelden in jullie mailtje.

We hopen op een grote opkomst, zodat we in de toekomst veel handjes hebben om mooie dingen te organiseren!

Wij zorgen voor een bakkie thee of koffie! 

Tekst: SVD


KNIL militair krijgt na 50 jaar eindelijk erkenning 

Decoratie Dhr. Hehakaya ereteken Orde & Vrede door burgemeester Konig


Deventer - Dinsdag 21 mei 2019 werd het voor de heer Hehakaya uit Deventer een dag waar hij 50 jaar op gewacht heeft. De in 1927 geboren KNIL (Koninklijk Nederlands Indisch Leger) militair, kreeg in 1949 al het ereteken van Orde en Vrede toegekend. Door omstandigheden vanuit roerige tijden net na de oorlog en rond de jaren 50 zorgden ervoor dat de medaille en het bijbehorende certificaat, nooit de rechtmatige eigenaar had gevonden. 

 

Bij toeval werd 5 jaar geleden dit hiaat ontdekt bij het Veteraneninstituut. Het bestuur van Stichting Veteranen Deventer is uiteindelijk door de dochter van de heer Hehakaya gevraagd om de decoratie in een passende ceremonie vorm te geven. 
Aanvankelijk had de uitreiking van het ereteken in Hilversum plaats moeten vinden, echter liet de hoge leeftijd alsmede zijn fysieke toestand het niet toe de reis door Nederland te maken. 
Burgemeester Ron König werd bereid gevonden om de versierselen op te spelden. Nadat de burgervader prachtig woorden tot de aanwezigen had gericht, was een trotse heer Hehakaya het stralende middelpunt van de avond. Met een gebalde vuist van trots sprak de gedecoreerde: “Dat ik dit op mijn leeftijd nog mee mag maken, doet mij echt enorm veel.’’ Ook super fijn dat mijn dochter speciaal vanuit Spanje is overgevlogen om hierbij aanwezig te zijn. 


Deze decoratie was het begin van een mooie avond.
Temeer omdat het de aftrap gaf aan het 1 jarig bestaan van het Veteranencafé van Deventer. “Prachtig om dit te mogen doen voor ‘de veteraan’ uit onze gemeente. Dit is met recht een hoogte punt. Voor de heer Hehakaya zelf, voor onze stichting en voor alle aanwezigen in ons Veteranencafé,’’ aldus een trotse voorzitter van de Stichting Veteranen Deventer Ron Vloedgraven. 


Het programma van het Veteranencafé ging vervolgens nog verder met een lezing van overste Jaap Boreel als officiële nazaat van de oprichter en als militair arts van de Huzaren van Boreel. Waarna de muziek aan ging en er feest gevierd werd door de veteranen in Deventer, hun thuisfront en overige geïnteresseerden en gasten.   

Lezing Militair Arts Overste Boreel


Tekst: SVD
Foto's: Hans Nijs


Stichting Veteranen Deventer legt krans op Grote Kerkhof te Deventer

 

Verzetsmonument op het Grote Kerkhof (Foto: Hans van Bockel)

 

Deventer - Op een koude maar droge zaterdagavond 4 mei was de jaarlijkse nationale dodenherdenking. In heel Nederland is het dan om 20:00 uur 2 minuten stil. In Deventer was de grote herdenking op het Grote Kerkhof.

 

Stichting Veteranen Deventer werd dit jaar voor het eerst uitgenodigd om ook een krans te leggen bij het Verzetsmonument.

 

Wij voelden ons vereerd dat wij werden gevraagd hiervoor en hebben dit uiteraard uitgevoerd voor de gevallenen.

 

 

 

Een samengesteld koor, van verschillende koren uit Deventer, en The Highland Regiment Pipes & Drums zorgden voor de muzikale omlijsting.

 

 

The Highland Regiment Pipes & Drums (Foto: Hans van Bockel)

Ron en Niels leggen een krans


Ron en Niels brengen een ere-groet


Na het signaal Taptoe werden 2 minuten stilte in acht genomen, waarna het eerste en het zesde couplet van het Wilhelmus werd gezongen en vervolgens het volkslied van Canada.

Vervolgens sprak Jan Terlouw en werden de kransen gelegd bij het monument. 

Ron Vloedgraven (voorzitter) en Niels van Bockel (secretaris) legden namens SVD een krans. 

Wij werden als volgt aangekondigd:

"Namens Stichting Veteranen Deventer leggen Ron Vloedgraven en Niels van Bockel een krans ter nagedachtenis aan allen, die als lid van de Nederlandse krijgsmacht, vanaf het uitbreken van de Tweede wereldoorlog tot op heden zijn omgekomen in de strijd voor de vrede." 
Nadat de herdenking was afgelopen, werd iedereen uitgenodigd voor koffie en thee in het stadhuis, waar iedereen weer even kon opwarmen.
Tekst: SVD
Foto's: Hans Nijs en Hans van Bockel

Stichting Veteranen Deventer aanwezig bij herdenking Twentol Monument

Herdenking Twentol
Ere-groet tijdens 2 minuten stilte

Deventer -
 
Gisteren heeft Stichting Veteranen Deventer op verzoek van The Highland Regiment Pipes & Drums ondersteuning verleend bij de herdenking bij het Twentol monument in Deventer.

 

De groepen 8a en 8b van de Rivierenschool uit Deventer hebben elk jaar een (vroegtijdige) herdenking bij het Twentol monument. De kinderen worden vooraf de geschiedenis geleerd van dit vreselijk drama wat op de bevrijding van Deventer nog heeft plaatsgevonden. 

The Highland Regiment Pipes & Drums hadden 3 veteranen gevraagd hier in de vorm van een erewacht gehoor aan te geven om de herdenking een militair egard te geven.

The Highland Regiment Pipes & Drums

The Highland Regiment Pipes & Drums

Er werden gedichten voorgelezen door de kinderen, bloemen gelegd en er was 2 minuten stilte en het Wilhelmus klonk.

Ron Vloedgraven, Thijs Rademaker en Niels van Bockel stonden namens Stichting Veteranen Deventer als erewacht opgesteld.

Niels van Bockel

Niels van Bockel

Ron Vloedgraven

Ron Vloedgraven

Thijs Rademaker

Thijs Rademaker

Complimenten voor het organiseren van het KINDcentrum Rivierenwijk. Het was een waardige herdenking.


Tekst: Stichting Veteranen Deventer
Foto's: Sabine Kipperman 

Stichting Veteranen Deventer op braderie in Diepenveen op Koningsdag!

 

Diepenveen - Aanstaande zaterdag (Koningsdag) is het zover! Dan staan wij op de braderie in Diepenveen!

 

Wat kun je allemaal verwachten bij onze stand?

 1. Speed daten met een veteraan! Vraag alles wat je ooit al had willen vragen aan een veteraan! (Wil je als veteraan speed daten? Meld je dan even aan via info@veteranendeventer.nl)
 2. Camoufleren voor de kids! Laat je camoufleren als een echte soldaat! Hoe leuk is dat?
 3. Draag een scherfvest (12kg), een rugzak (20 kg) en een helm. Ervaar hoe militairen op patrouille gaan met bepakking! En ga op de foto als een stoere militair! (Uiteraard maken wij geen foto's zonder toestemming) Je bent uiteraard vrij om zelf foto's te maken!
 4. Kom een lekker bakkie koffie of thee in het mobiele Veteranencafé drinken! GRATIS!
 5. Informatie over het Veteranen Search Team, Stichting Veteranen Deventer en het Veteranencafé de Heeren Deventer! En graag informeren wij je waar wij ons allemaal voor in zetten!
 6. Ga met een militair in Canadees tenue op de foto en vraag hem alles over zijn museum aan huis! (Uiteraard maken wij geen foto's zonder toestemming)
 7. Onze donatie kist staat er ook. Voel je vrij om iets te doneren! 😉

 

Hieronder een plattegrond waar wij te vinden zijn (SVD)! Maar je vind ons makkelijk door onze beachvlaggen!

Kaartje Diepenveen Koningsdag


Helaas hebben we geen invloed op het weer! Vooralsnog wordt er wel wat regen verwacht. Onze tip: neem een jasje mee!
Bij ons sta je in ieder geval droog! 

 

A.s. vrijdag komen we met een laatste update over het weer in dit bericht!

 

 

Weerkaartje a.s. zaterdagTot zaterdag!

 

Tekst: Stichting Veteranen Deventer
Foto's: Stichting Braderie Diepenveen en Weer & Radar


Veteranencafé de Heeren viert haar 1e verjaardag!

Veteranencafé de Heeren 1 jaar!

 

En dat gaan we vieren!

Wij hebben een bijzonder programma voor jullie in elkaar gezet! 

 • Een KNIL veteraan wordt gedecoreerd met ereteken voor Orde & Vrede door burgemeester/Staatsecretaris van Defensie!
 • Wij vragen alle veteranen in veteranen tenue te verschijnen of tenminste een baret mee te nemen. Actieve militairen vragen wij in dagelijks tenue te verschijnen. Omdat het een officiële decoratie betreft en wij op deze manier uw respect vragen aan deze KNIL veteraan 
 • Lezing Jaap Boreel (nazaat van de Boreel familie) Jaap komt iets vertellen over de familie Boreel, over zijn ervaringen als militair arts en zal geschiedenis betrekken van Boreel binnen de krijgsmacht! 
 • En natuurlijk trakteren wij uiteraard op taart!

 

Kortom, dit mag u niet missen!

 

Schrijf hem vast in uw agenda!

Dinsdag 21 mei 2019 v.a. 19:30 uur
Veteranencafé de Heeren
|Brink 72 in Deventer

Tekst: Stichting Veteranen Deventer
Foto: Stichting Veteranen Deventer


 

Anonieme Veteraan doneert groot bedrag aan SVD!

Donatie kist SVD

Deventer
- Wij hebben een anonieme donatie gehad van een veteraan uit Deventer!

Omdat wij een geldboete hebben gehad van het ANP, wilde de veteraan ons 'een pleister op de wond' aanbieden! En dat heeft diegene gedaan!

 

Deze veteraan heeft onze boete (€250,-) betaald!

 

Wij hebben hier geen woorden voor! Recht uit het hart! Dit doet ons zo goed!
Dat maakt de veteraan oprecht Ere-vriend van Verdienste! 🎖


Dank u wel!


En uiteraard alle donateurs enorm bedankt voor jullie donaties!
Wij kunnen weer verder met ons inzetten voor veteranen en thuisfront!

 

NB. We mochten dit publiceren op voorwaarde geen naam te noemen. 

 

Tekst: Stichting Veteranen Deventer
Foto: Stichting Veterane Deventer


Boek nu een tweedaags verblijf in een van de prachtige hotelkamers van de Basis in Doorn voor slechts 125 euro per persoon! 

 

Deze aanbieding is bedoeld voor (gezinnen van) actieve of post actieve medewerkers van defensie, veteranen en oorlogsgetroffenen. U kunt zich inschrijven voor een van onderstaande data. U betaalt 125 euro per persoon voor twee nachten, inclusief 2x ontbijt en 2x een driegangendiner.

Koningsdag

Vrijdag 26 april vanaf 15.00 uur tot zondag 28 april.

Moederdag

Vrijdag 10 mei vanaf 15.00 uur tot zondag 12 mei.

Hemelvaart

Woensdag 29 mei ’s vanaf 15.00 uur tot vrijdag 31 mei

 

 

De Basis is een klein en exclusief hotel met 37 ruime tweepersoonskamers. De hotelkamers liggen in een prachtige groene en bosrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug. Rust en groen, ideaal om te wandelen of fietsen. 

 

Grotere plaatsen als Amersfoort, Utrecht en Zeist liggen op een steenworp afstand. Iedere kamer heeft een televisie en een eigen badkamer met douche en toilet. De kamers zijn luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. Onze kamers zijn tevens zeer geschikt voor gasten met een beperking. Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruikmaken van een fitnessruimte, de sauna en van onze koffie- en theefaciliteiten. Er is een stilteruimte en een gedenkplaats. Tevens heeft u gratis wifi en kunt u gratis voor de deur parkeren. U kunt bij ons ook fietsen huren.

 

 

Promofolder
Promofolder Hotel.DEFlow.pdf (263.56KB)
Promofolder
Promofolder Hotel.DEFlow.pdf (263.56KB)

 

Reserveren?

U kunt via onderstaande link op deze pagina het aanmeldformulier invullen en aangeven in welke periode u wilt komen:

https://www.de-basis.nl/action/news/item/5/een-weekend-ontspannen-in-doorn/

Vragen?

 

U kunt met ons in contact komen via telefoonnummer 

 

0343-47 42 00 of stuur een e-mail naar: servicedesk@de-basis.nl.

 

 

 

Graag tot ziens bij de Basis! 
Bron: De Basis
Foto: De Basis

 


Veteranen hebben het voor het zeggen in Veteranencafé
 


Nieuw Guinea veteraan Lammert Lugtenberg
Deventer – Inmiddels zijn er al 11 Veteranen cafés geweest in Grand café de Heeren op de Brink, sinds de opening in mei 2018. 
Stichting Veteranen Deventer organiseert geregeld leuke evenementen voor de veteranen en hun thuisfront, waaronder diverse lezingen door veteranen met een verhaal. Verder streven de vrijwilligers van Stichting Veteranen Deventer ernaar om iedereen die interesse heeft in de verhalen van onze veteranen, te begroeten in het café.

 


Inspraak

 

‘’Veteranen hebben veel meegemaakt en dus veel te vertellen over hun ervaringen in uitzendgebied. Wij organiseren leuke activiteiten en evenementen voor de veteranen, en uiteraard hebben zij ook inspraak in deze activiteiten.  Zo gaat op 16 april een Nieuw Guinea veteraan geheel op eigen initiatief een lezing verzorgen over zijn uitzending in 1961. 
Wij hopen dat ook ‘niet-veteranen’ hierbij aanwezig willen zijn, zodat ze kunnen luisteren naar de verhalen over een totaal andere tijd en wereld, uit de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht’’, aldus Niels van Bockel secretaris van Stichting Veteranen Deventer.

 

Eervol werk

 

Het vrijwilligerswerk wat onze bestuursleden doen, wordt met veel plezier en passie uitgevoerd. Zij zijn zelf veteraan of thuisfront en hebben met dezelfde ‘riemen geroeid’. Op elke derde dinsdag van de maand organiseren zij in café de Heeren een gezellige avond met af en toe bijzondere gasten. Veel veteranen komen hier naartoe om ‘dezelfde taal’ te spreken. Hun thuisfront komt ook graag mee, zij kunnen hun ervaringen delen met andere thuisfronters wat als heel prettig wordt ervaren. 

 

Activiteiten

 

Stichting Veteranen Deventer organiseert niet alleen activiteiten of evenementen, maar ondersteund ook daar waar nodig. Zo willen zij de gemeente graag ondersteunen met de lokale Veteranendag, door het brede netwerk en de ervaringen die zij in der loop der jaren hebben opgedaan bij defensie. 
Maar ook willen zij het 4 mei comité helpen met het organiseren van ‘dodenherdenking’ in de gemeente Deventer.  Door zichzelf te laten zien op de braderie in Diepenveen op Koningsdag 2019 , willen zij de burgers graag bekend maken met het begrip veteraan. Door zich te mengen met ondernemers, probeert de stichting een win-win situatie te creëren.. Op die manier profiteren de  ondernemers van hun goede band met veteranen en hun thuisfront. En profiteren de veteranen op hun beurt weer van de korting die de ondernemers geven d.m.v. sponsoring. 

 

Het volgende Veteranencafé in de Heeren is op dinsdag 16 april, vanaf 19:30 uur.
Iedereen is welkom om o.a. te luisteren naar het verhaal van een Nieuw Guinea veteraan.


Bron: Stichting Veteranen Deventer
Foto: Lammert Lugtenberg


 

 

OPROEP VOOR VETERANEN:
SVD met The Highland Regiment Pipes & Drums

 

 

Deventer- Op donderdag 25 april is er speciaal voor een basisschool uit Deventer een herdenking georganiseerd bij het Twentolmonument. Om 13:00 uur leggen leerlingen uit groep 7 & 8 een krans en herdenken zij de gevallen verzetsstrijders die kort voor de bevrijding bij het monument in 1945 gefusilleerd zijn.

 

 

Dit alles vindt plaats onder muzikale begeleiding van The Highland Regiment Pipes and Drums uit Bathmen. Jullie kennen deze muzikanten nog van de opening van het Veteranencafé op 22 mei 2018.

 

 

Stichting Veteranen Deventer ondersteunt dit initiatief. Wij vinden het belangrijk dat kinderen al vroeg kennis maken met onze geschiedenis en het herdenken van de slachtoffers.

 

 

Er zullen twee veteranen van SVD als erewacht opgesteld staan. Maar wij zouden het zeer op prijs stellen als er meer veteranen aanwezig kunnen en willen zijn, omdat we graag een 'militair tintje' aan de herdenking willen geven, maar ook omdat wij een groet willen brengen en respect willen tonen aan de gevallenen.

 

 

Tenue: Veteranen tenue. (D.w.z. Net pak, donkerblauw of zwart, met stropdas, medailles groot model, Veteranen V en baret).
Tijd: 13:00 – 14:15 uur (graag 12.45 uur aanwezig)
Waar: Twentol Monument aan de Snippelingsdijk te Deventer

 

 

Op 18 april komen wij met een laatste update op onze Facebook pagina en website. 
Wij hopen op een grote opkomst. Dank u wel!


Bron: Stichting Veteranen Deventer
Foto: Marcel te Brake Fotografie


 

 


Succesvolle Veteranenavond met de Barbershop!

 

 

Deventer - Gisteren was Katy ten Broek speciaal met kappersstoel en gereedschap naar het Veteranencafé gekomen, om daar veteranen en thuisfronters te knippen en te scheren.

Dit deed zij op geheel eigen initiatief en geheel gratis! Als blijk van grote waardering voor de Veteranen.

Er was grote belangstelling en Katy was (bijna) non-stop bezig om iedereen weer strak en mooi eruit te laten zien! Zelfs personeel van de Heeren lieten zich dit niet voorbij gaan! 😉


Het was een gezellige avond!

Wij willen Katy enorm bedanken voor haar initiatief! Je bent een topper!

Was u er niet gisteren? Geen nood! U kunt een afspraak maken of gewoon binnen lopen bij Barbershop de Schuur aan de Zandpoort 4 te Deventer! Veteranen krijgen 10% korting op vertoon van de veteranenpas! 


Bron en foto's: Stichting Veteranen Deventer en Wiets van Dijk


Ronald Groen Sportdag als hommage voor gesneuvelde Epenaar 

 

 

(Foto: Epernet)


Epe - Vooruitlopend op het jaar 2020 waarin wij 75 jaar vrijheid gaan vieren vindt op vrijdag 7 juni een nieuw sportevenement plaats waaraan iedereen met een beetje sportieve inslag en historisch besef zou moeten meedoen. Het is ‘De Ronald Groen Sportdag’, als eerbetoon aan een zeer jonge held uit Epe die het ultieme offer bracht voor onze waarden en vrijheid. Het sportevenement met zijn naam vindt plaats op het terrein van atletiekvereniging Cialfo op sportcomplex de Wachtelenberg in Epe.

 

 

Ronald Groen was 21 jaar toen hij tijdens een missie in Uruzgan sneuvelde. De korporaal zat op 3 november 2007 in een pantserwagen die op een bermbom reed.

Studenten van Landstede Sport uit Zwolle heeft de organisatie van de Ronald Groen Sportdag op zich genomen. Twee studenten storten zich er op voor hun afstudeerproject en zorgen samen met medestudenten voor de uitvoering.

Deze pilot is eerst kleinschalig van opzet, met de bedoeling dit evenement een structureel karakter te geven om het jaarlijks te organiseren, met als doel: verbinden en samenbrengen; het delen van kennis en ervaring op het gebied van vrijheid en respect is een subdoel.

‘Veteranen voor de Klas’ van het Veteraneninstituut uit Doorn bezoeken ‘s morgens basisschool De Gildeschool in Epe, waar Ronald Groen leerling was. Daarna gaan ze naar Cialfo om samen met sporters, personal trainers en afgevaardigden van sportscholen uit de regio te gaan sporten. Militairen van ISTAR van de Tonnet Kazerne in ’t Harde ondersteunen de activiteiten. Daarnaast zijn de eerste contacten gelegd met het Regionale Politiekorps en veteranen. Voor de eer is er die dag de Ronald Groen Wisselbokaal te winnen.

Sporters, vrienden en sportclubs die met een team willen meedoen aan deze sportdag, kunnen zich nog opgeven/aanmelden tot 4 maart via RonaldGroenSportdag@outlook.com (klik op het e-mail adres)Stichting Veteranen Deventer 2e plaats Overijsselse Vrijwilligersprijs!

Bestuur SVD ontvangt 2e prijs van de jury

 

(Foto: SVD)

 

Zwolle - Wouke Boers uit Kampen en Stichting Zwembad De Groene Jager uit Den Ham zijn de winnaars van de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018. Tweede plaatsen waren er voor vrijwilliger Nuran Florissen-Kapikiran uit Deventer en vrijwilligersorganisatie Stichting Veteranen Deventer uit Deventer

 

 

 

Zij wonnen de juryprijs en ontvingen tijdens een feestelijke uitreiking in het Provinciehuis in Zwolle een waarderingscheque ter waarde van duizend euro uit handen van gedeputeerde Bert Boerman. De publieksprijzen werden gewonnen door Frank Oude Breuil uit Albergen en Buurthuis Veur Mekaar uit Bergentheim. De Overijsselse Vrijwilligersprijs is dit jaar voor de negentiende keer uitgereikt en is een initiatief van de Provincie Overijssel.

 

Het hoge woord is eruit: de Vrijwilliger van het Jaar 2018 is Wouke Boers uit Kampen geworden. Wouke zet zich in voor initiatief EeTze uit IJsselmuiden, waarbij wordt gekookt om mensen met elkaar te verbinden. Door haar betrokkenheid met anderen komen mensen tevoorschijn uit geïsoleerde plekken en nemen weer deel aan het sociale leven. Wouke is een echte verbinder en organiseert en coördineert veel activiteiten binnen het initiatief EeTze. De jury roemt Wouke om het feit dat zij haar ziel en zaligheid legt in haar vrijwilligers–werkzaamheden bij het initiatief EeTze. Dit doet ze vanuit haar ideaal dat mensen er voor elkaar moeten zijn.

 

Tweede plaatsen waren er voor vrijwilliger Nuran Florissen-Kapikiran uit Deventer en vrijwilligersorganisatie Stichting Veteranen Deventer uit Deventer. De derde plaatsen zijn voor vrijwilliger Herman Holtmaat uit Luttenberg en vrijwilligersorganisatie Pop Up Your Talent uit Zwolle. 

 


Veteranen kunnen zich GRATIS laten knippen en scheren in Veteranencafé Op dinsdag 19 maart komt de kersverse Barbershop de Schuur veteranen GRATIS je kapsel laten knippen, scheren en/of trimmen!

Heb je een baard, snor, bakkebaarden of wil je gewoon lekker geschoren worden?

Katy ten Broek doet dat speciaal deze avond geheel gratis in het Veteranencafé de Heeren! Met een echte kappersstoel en professioneel gereedschap, loop jij deze avond weer als een strakke en knappe veteraan naar buiten! Dit wil je toch niet missen!

Uiteraard is er ook weer een gezellig Veteranencafé deze avond en op vertoon van je veteranenpas 10% korting!

Wees er op tijd bij!


Stichting Veteranen Deventer eindelijk een feit! 


Deventer – Op dinsdag 15 januari was het dan eindelijk zover. De akte werd ondertekend onder het toeziend oog van de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven en (waarnemend) burgemeester Ron König. Onder grote belangstelling en met veel genodigden, werd in Feestcafé de Tijd (naast de Heeren gelegen) de akte ondertekend. Mr. Sybe Kuipers en Mevrouw Lilian Thijsen waren namens Smalbraak Notarissen speciaal naar de Heeren gekomen om de akte te overleggen. Ook werd er een contract ondertekend met Grand café de Heeren voor een periode van 3 jaar.


Dag van de interviewsDat Stichting Veteranen Deventer deze dag werd opgericht, is de (lokale) pers niet voorbij gegaan. Ron, Sabine en Niels werden s’morgens om 07.00 uur bij de voormalige Boreelkazerne in Deventer geïnterviewd tijdens een live radio interview door RTV Oost.
Daarna waren Ron en Niels uitgenodigd bij Jeroen Schoppema in de ochtendshow: ‘’Schoppema schopt je je bed uit’’, van DRTV.
Waarna nog een TV interview werd opgenomen.
In de middag is Niels gebeld door de Stentor en heeft een interview afgelegd.
En de dag na de oprichting heeft Ron nog een telefonisch interview afgelegd bij RTV Apeldoorn. 

 

Vrienden van SVD

 

Ook werd op deze avond ‘Vrienden van SVD’ gelanceerd. Waarbij een laagdrempelige vorm van samenwerking tussen SVD en diverse ondernemers mogelijkheid biedt. SVD kent 4 categorieën op dit vlak nl.: 
Member, Buddy, Bronzen Kruis Vriend en Ere-vriend van Verdienste.
Met deze pakketten kan een vriend kiezen in welke vorm hij of zij SVD wilt doneren. Dat kan door middel van een geldbedrag maar ook in goederen.
SVD streeft erna om elkaar te kunnen versterken.
Doordat Grand café de Heeren en Smalbraak Notarissen al een vorm van ‘donatie’ hebben aangeboden, werden Martijn Gerretsen en Mr. Sybe Kuipers door het bestuur van SVD onderscheiden tot ‘Bronzen Kruis Vriend’. Dit door middel van een oorkonde en draagspeld.
De Inspecteur Generaal der Krijgsmacht werd door het bestuur onderscheiden tot ‘Ere-Vriend van Verdienste’, ook met een oorkonde en draagspeld. Dit omdat hij de titel draagt: Inspecteur der Veteranen. Onder andere over dit onderwerp hield hij een kleine lezing in het Veteranencafé de Heeren.

 

Hamer overdrachtDe burgemeester droeg Ron Vloedgraven (voorzitter SVD) de hamer over als blijk van oprichting en waardering vooronze bewezen diensten tot zover. Met deze (voorzitters) hamer wordt symbolisch geuit dat SVD nu echt een stichting is. In het vervolg kunnen de vergaderingen van SVD aangevangen worden door de welbekende 'hamerslag' van de voorzitter.


Speciale gasten


SVD had ook zo'n 35 speciale gasten uitgenodigd om bij de oprichting van de stichting aanwezig te zijn. Zo waren bijvoorbeeld het Veteraneninstituut, 4 mei comité Deventer, diverse Veteranen stichtingen en verenigingen uit de nabije omgeving, diverse ondernemers uit Deventer en een wethouder aanwezig. Door het laagdrempelige samenzijn kon er 'genetwerkt' worden maar ook praten over wat veteranen en ondernemers voor elkaar kunnen betekenen. Wij van SVD, zijn blij dat hier in grote getale gehoor aan werd gegeven en danken ieder voor hun komst. Uiteraard waren er ook veel 'vaste bezoekers' aanwezig en kwamen zelfs veteranen uit Limburg om speciaal hier een hart onder de riem te steken.


Erelid van Verdienste

 

Secretaris van SVD Niels van Bockel, werd onderscheiden als ‘Erelid van Verdienste’, een hoogste onderscheiding opgesteld door het bestuur van SVD.
Dit uiteraard buiten zijn medeweten om.
Het bestuur besloot unaniem, in aanwezigheid, dat Niels deze onderscheiding toegekend kreeg per 15 januari 2019.
Niels is 2 en half jaar geleden begonnen met Veteranen Deventer in de vorm van een Facebook pagina en de website veteranendeventer.nl. 
Het bestuur: ‘’ Zijn betrokkenheid, nauwkeurigheid, kritische blik, openhartigheid en toewijding zijn een voorbeeld voor vele andere vrijwilligers’’.
Niels reageert: ‘’Die had ik niet zien aankomen! We hebben de stichting in een half jaar weten te lanceren! Maar dat hebben we samen met zijn zessen gedaan! Deze onderscheiding van jullie uit is met liefde gegeven, met liefde ontvangen en zal ik altijd met liefde dragen! Zichtbaar en onzichtbaar!’’

Het bestuur van SVD wil iedereen hartelijk danken voor hun komst en we hopen dat we ons nu nog meer kunnen inzetten voor de veteranen en hun thuisfront van de gemeente Deventer en omstreken!


Foto’s van de avond kunt u vinden op onze socials.
Hieronder volgen de fimpjes van de interviews.


Te gast bij Schoppema schopt je je bed uit - DRTV


Radio interview Ron, Sabine en Niels door RTV Oost.
(Klik op het plaatje)


TV interview Ron en Niels - DRTVInterview Ron Vloedgraven - RTV Apeldoorn
(Klik op het plaatje van RTV Apeldoorn.
Zoek dan naar woensdag (16-01) tussen 08.00 - 09.00 uur
(vanaf 49 minuten)

Het volgende Veteranencafé is op dinsdag 19 februari! Tot dan!


***BREAKING***BREAKING***BREAKING

Stichting Veteranen Deventer is genomineerd voor de vrijwilligersprijs van de provincie Overijssel!
 

 

Wij zijn genomineerd voor de vrijwilligersprijs van Overijssel!
Naast de officiële juryprijzen kent de OVP ook de publieksprijs voor zowel individuele vrijwilligers als -organisaties.

Stemmen kan NU! T/m 7 februari via:


http://www.overijsselsevrijwilligersprijs.nl/stemmen/organisaties/2018/deventer/veteranen-deventer/


 


(Klik op de foto of website en stem dan op:
Stichting Veteranen Deventer!)


Op 8 februari reist het bestuur van SVD af naar Zwolle om daar te horen of zij in de prijzen zijn gevallen
🍀! Uiteraard houden we jullie op de hoogte!!👍

Dank u wel! Uw stem telt!Speciale actie voor Veteranen! 

Veteranen kunnen nu op vertoon van de veteranenpas met korting de auto laten wassen bij Matz Carwash Deventer!

***UPDATE***

Nu ook geldig bij Matz Carwash Zutphen!

Op de volgende wasprogramma's krijg je korting:

'Matz Excellent' het meest uitgebreide wasprogramma:
van €17 voor €15!

'Matz Premium' van: €15 voor €13!

'Matz VIP service' dit is een interieur reiniging van de auto inclusief wassen: van €32 voor €25!

Je vindt Matz Carwash Deventer op de Hanzeweg 25-27!
Je vindt Matz Carwash Zutphen op de Grote Belt 1!

Dus voor veteranen geldt ook, je auto was je natuurlijk bij Matz! 
In Deventer en in Zutphen!

Programma van 15 januari 2019 in ons Veteranencafé de Heeren! 

Om samen met u getuige te zijn van het ondertekenen van de akte om Stichting Veteranen Deventer in het leven te roepen!
Wij hopen dat jullie hier natuurlijk ook aanwezig zijn!
Het programma ziet er als volgt uit:
19:15  uur: Inloop en ontvangst door bestuur Veteranen in café de Heeren
19:30   uur: Start Veteranencafé de Heeren

 

19:50 uur: Welkomstwoord door Voorzitter namens bestuur Stichting Veteranen Deventer en uitleg Vrienden van SVD

 

19:55   uur: Welkomstwoord burgemeester en hamer overdracht

 

20:00   uur: DIG uitreiking door IGK

 

20:05   uur: Start lezing/presentatie IGK

 

20:55  uur: Einde lezing, dankwoord namens Stichting Veteranen Deventer

 

21:00 uur: Informeel samenzijn en drankje doen samen met de IGK en speciale gasten

 

22.00 (?) uur: Einde Veteranencafé de Heeren

 

 

 

 

 

De gasten die zijn uitgenodigd voor het officiële gedeelte hebben reeds een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

 

Graag tot 15 januari!


Logo
Logo

Inspecteur Generaal Krijgsmacht hoofdgast en getuige bij Stichting Veteranen Deventer

Persbericht


DEVENTER – Veteranen Deventer start op 15 januari Stichting Veteranen Deventer om zo nog meer te kunnen betekenen voor de veteranen en hun thuisfront van de gemeente Deventer.

Iets waar de bestuursleden al erg lang naar uitkijken.
Veteranen Deventer faciliteert nu sinds afgelopen mei 2018 op elke derde dinsdag van de maand een Veteranencafé in café de Heeren op de Brink. In november 2018 won Veteranen Deventer nog de prestigieuze vrijwilligersprijs voor ‘Nieuwkomer van het Jaar 2018’. 


IGK


‘’We willen deze dag natuurlijk heel speciaal maken’’, vertelt Niels van Bockel secretaris van Stichting Veteranen Deventer. ‘’We hebben niemand minder dan de Inspecteur Generaal Krijgsmacht gevraagd om bij het tekenen van de akte aanwezig te zijn. We hebben hem gevraagd om hoofdgast en getuige te zijn en we hopen dat hij tevens de ‘beschermheer’ van de stichting wil worden. Dat zouden we echt een enorme eer vinden’’. 

 

De Inspecteur Generaal Krijgsmacht (Hans van Griensven) is een generaal die bij eventuele problemen tussen (oud) Defensie personeel en Defensie bemiddeld. Maar ook het thuisfront kan een beroep op de generaal doen. Hij adviseert tevens de minister van Defensie en is Inspecteur der Veteranen en Inspecteur der Reservisten. De IGK zal ook op deze avond een presentatie geven wat betreft zijn werkzaamheden bij Defensie.
Bijzondere gasten

 

Het bestuur van Stichting Veteranen Deventer

 Omdat op deze gelegenheid speciaal notaris Smalbraak uit Deventer naar het Veteranencafé komt om de akte voor de stichting te overleggen, hebben de bestuursleden uit heel de ‘Veteranen wereld’ bijzondere gasten uitgenodigd. ‘’We vinden dit zo bijzonder, dat we dit heel graag met zo veel mogelijk mensen willen delen’’. Het speerpunt voor de Veteranen zal dan ook de IGK zijn. Maar ook zijn o.a. het Veteraneninstituut, Onbekende Helden en diverse ondernemers aanwezig. ‘’Ook mag de burgemeester Ron König daar natuurlijk niet bij ontbreken. Tevens zal er een contract met café de Heeren worden ondertekend, waar wij ons Veteranencafé eens per maand mogen organiseren’’, aldus de voorzitter Ron Vloedgraven. Vrienden van Stichting Veteranen Deventer


Ook wordt direct tijdens het ondertekenen van de akte voor Stichting Veteranen Deventer de ‘Vrienden van Stichting Veteranen Deventer (SVD) gestart. ‘’Dit initiatief gaan we direct starten om op een speelse en leuke samenwerkende manier donoren te vinden. Als een stichting gestart wordt zijn inkomsten erg belangrijk. ‘’Omdat wij ons graag inzetten voor de veteranen en hun thuisfront van de gemeente Deventer en iets extra’s willen en kunnen doen voor hen, hebben we sponsors nodig. Niet voor ons, maar voor de veteranen en hun naasten. We proberen ook het midden- en kleinbedrijf (MKB) en de veteranen elkaar te laten versterken. Dus niet alleen een persoon maar ook een (klein) bedrijf kan zich straks als vriend inzetten voor onze stichting’’.
‘’Een ‘vriend’ (persoon of bedrijf) kan zich aanmelden bij mij, een pakket kiezen via onze website www.veteranendeventer.nl/Vrienden-van-SVD/ en hij of zij kan direct zien wat diegene van ons kan verwachten en wat diegene ervoor terug krijgt. Wij zorgen op onze beurt voor bijvoorbeeld meer klandizie en/of meer mond-op-mond reclame’’, aldus Wouter Kleinbussink (bestuurslid PR/Sponsoring).

Iedereen is welkom bij dit evenement op 15 januari 2019.

 

Café de Heeren, Brink 72 te Deventer, 19:30 uur

 

 

 

 

Nieuwjaarsgroet


Het bestuur van Stichting Veteranen Deventer wenst u allen een gezond, gelukkig en vreedzaam 2019 toe!

Veteranen Deventer en Headcase Barbers - Chapter Deventer sluiten deal voor veteranen!


 


DEVENTER - Veteranen Deventer en Headcase Barbers - Chapter Deventer gelegen aan de Zandpoort in Deventer gaan elkaar versterken. Veteranen kunnen hier met 10% korting zichzelf lekker laten verwennen. Headcase Barbers is een zeer professioneel team als het gaat om knippen, trimmen (van de baard) en/of scheren. 

Respect

 

 

Team van Headcase Barbershop Deventer


Over het algemeen zijn baarden tot wel in trek bij militairen en veteranen. Headcase Barbers uiten ook veel respect jegens de veteranen van Deventer. Daarom komen zij ook met een leuke korting voor de veteranen van Deventer. Op vertoon van de veteranenpas kunt u zichzelf laten knippen, scheren of trimmen met 10% korting!

 

 

Speciale gast

Wij hebben Headcase Barbers - Chapter Deventer dan ook uitgenodigd op dinsdag 15 januari 2019 om bij de 'nieuwjaarsborrel' en lancering van Stichting Veteranen Deventer aanwezig te zijn. Dan worden zij even kort aan u voorgesteld.

Voor meer informatie en de prijslijst kunt u terecht op de website van Headcase Barbers: Klik hier!Wij zijn enorm blij dat wij samen met Headcase Barbers het respect kunnen uiten voor de veteranen van Deventer! 

 

 

Winkelpand Headcase Barbershop Deventer


Delen?We did it!!

Bestuur Veteranen Deventer met eerste prijs! Afwezig Sabine Kipperman
(Met de klok mee) Saskia Voshol, Wout Kleinbussink, Robert Lassche, Niels van Bockel en Ron Vloedgraven. Sabine Kipperman was afwezig deze avond

DEVENTER -
We hebben de Vrijwilligersprijs 'Nieuwkomer van het Jaar' gewonnen op de Vrijwilligersavond van de Vrijwilligerscentrale Deventer en Gemeente Deventer in de Deventer Schouwburg!

Wij zijn natuurlijk heel trots dat we deze prijs in ontvangst hebben mogen nemen! En we doen het voor jullie,
veteranen en thuisfront! Maar dit is natuurlijk een extra stempel op ons werk wat we met alle liefde doen! Dat moge duidelijk zijn!  We streven ernaar dat straks elke inwoner van Deventer nog meer respect en erkenning en kennis heeft voor en over de veteranen van Deventer! Wij waren met nog 3 andere organisaties, die ook recent begonnen zijn, genomineerd in de categorie: Nieuwkomer van het Jaar.De genomineerden in deze categorie waren:

 

 1. Deventer Huisgenoten
 2. Stichting Jongeren net
 3. Vier het Leven
 4. Veteranen Deventer

Jan Jaap Kolkman (wethouder van de gemeente Deventer en tevens voorzitter van de jury) verloste ons van onze zenuwen en vertelde dat de jury voor ons, Veteranen Deventer, had gekozen als winnaar!

Niels en Ron blij na het horen dat zij gewonnen hadden


Een echte felicitatie zoals veteranen en kameraden dat doen


Tevens waren er nog prijzen te verdelen in 4 andere categorieën namelijk: Samenwerking versterkt (winnaar Voedselbank Deventer), Beter met je buren (winnaar WorpWegWerpVrij), Kleurrijk Vrijwilligerswerk (winnaar Match&Connect) en Zorgzame organisatie (winnaar House of Hope). Bovendien werden er ook eervolle vermeldingen uitgereikt aan Spelen op de Brink en EHBO Deventer.
De Witte Blom prijs ging dit jaar naar Niels Draaisma.

Prijs

Als prijs kregen we een glazen trofee (zie afbeelding) en een geldbedrag van € 250,-. Wij zijn natuurlijk super blij met deze prijs en kunnen nu eindelijk wat extra's betekenen voor de veteraan en hun thuisfront!

Eerste prijs Nieuwkomer van het Jaar


Dankwoord 


We willen iedereen bedanken die ons heeft gesteund, positieve woorden tot ons richtte en in ons blijven geloven! We doen het tenslotte voor jullie, maar met heel veel liefde!

Bestuur Veteranen Deventer


Delen?

Vanavond is 'the moment of true'! 

 

DEVENTER - Winnen we de prijs voor 'Nieuwkomer van het Jaar'? Vanavond tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond van de Vrijwilligerscentrale Deventer wordt o.a. deze prijs uitgereikt!

 

Maar het gaat deze avond vooral om de waardering en het respect voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor een bepaalde doelgroep!

 

Wij zijn al super blij met wat we dit jaar bereikt hebben! En de nominatie alleen al is een overwinning voor onze inzet voor de veteranen en hun thuisfront! Iedereen bedankt voor jullie enthousiasme, steun en positieve woorden!


Vanavond gaan we LIVE op onze Facebook pagina Veteranen Deventer! Dus u kunt de prijsuitreiking in onze categorie LIVE volgen!


 

Marco Kroon promoot nieuw boek ‘Kroongetuige’ in Veteranencafé Deventer!


PERSBERICHT


DEVENTER - Marco Kroon heeft inmiddels twee bestsellers op zijn naam staan: Leiderschap onder vuur (2012) en Danger Close (2013). Op 23 november 2018 verschijnt zijn derde boek: Kroongetuige. Hierin vertelt hij openhartig zijn verhaal over de gebeurtenissen die in Afghanistan hebben afgespeeld. Op dinsdag 18 december komt Majoor Marco Kroon naar het Veteranencafé de Heeren in Deventer om een signeersessie te houden.
Marco Kroon

 

Majoor Marco Kroon (Den Bosch, 15 juli 1970) is sinds februari 2017 werkzaam als stafofficier relatiebeheer veteranen, bedrijfsleven & ceremoniële representatie Krijgsmacht bij de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht.

Hij is de eerste militair sinds 1955 die is toegelaten tot de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. Koningin Beatrix sloeg Kroon op 29 mei 2009 tot Ridder en reikte hem de versierselen uit.

In 1989 begon Marco Kroon zijn militaire loopbaan bij het Korps Mariniers. Hij werd o.a. uitgezonden naar Irak en Cambodja.

In 1994 stapte hij over naar de landmacht. Na zijn opleiding begon hij in 1995 als groepscommandant bij het 17de Pantserinfanteriebataljon te Oirschot. Met deze eenheid vertrok hij in 1996 voor zes maanden naar Bosnië.

In 1998 maakte hij de overstap naar het Korps Commandotroepen te Roosendaal. Gedurende de opleiding tot commando werd hij benoemd tot Best-Man van zijn opleiding.

In 2000 vertrok hij weer naar Bosnië. Na deze missie vertrok hij naar de KMA te Breda om officier te worden. Na de opleiding keerde hij terug als pelotonscommandant bij het 17de Pantserinfanteriebataljon. In 2003 werd hij met deze eenheid uitgezonden naar Bosnië. Deze keer als pelotonscommandant in de Stabilization Force (SFOR) missie.

In 2004 keerde hij terug bij het Korps Commandotroepen te Roosendaal en vervulde diverse leidinggevende functies. Hij nam in 2004 deel aan de Stabilisation Force Iraq en werd driemaal uitgezonden naar Afghanistan (2005, 2006 en 2007).

 

Van juli 2012 tot november 2013 was hij compagniecommandant bij het 17e pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene in Oirschot.

 

Van november 2013 tot november 2014 was hij wederom werkzaam bij het Korps Commandotroepen in Roosendaal.

 

 

Van begin 2014 tot medio augustus 2014 werd hij uitgezonden naar Mali in het kader van de VN missie Minusma. Op 3 november werd hij gepromoveerd tot majoor.

 

Vanaf november 2014 tot december 2016 was hij werkzaam als trainer bij het Land Training Centre van de Koninklijke Landmacht in Amersfoort.

 

Veteranencafé Deventer

 

Op 22 mei 2018 is Veteranencafé ‘de Heeren’ geopend door Majoor Marco Kroon en voormalig burgemeester Andries Heidema.
‘Veteranen Deventer’ organiseert op elke derde dinsdag van de maand lezingen, presentaties of evenementen voor de doelgroep in het Veteranencafé. 

 

Veteranen Deventer heeft Marco Kroon voor een tweede maal uitgenodigd om op dinsdag 18 december naar Deventer te komen om zijn nieuwe boek ‘Kroongetuige’ live te signeren en te promoten. Veteranen Deventer bestaat uit een bestuur van 6 personen (veteranen en thuisfront) die het mogelijk maakt de veteranen (en hun thuisfront) een thuis aan te bieden in het Veteranencafé. 

 

 

Op 15 januari 2019, is Veteranen Deventer officieel een stichting en kunnen zij nog meer betekenen voor de veteranen in de gemeente Deventer.

 

Kroongetuige

 

Tien jaar gezwegen, in dienst van Nederland. De schokkende onthulling van een lang bewaard geheim.

Kroongetuige is het waargebeurde en schokkende verslag van een militair die in dienst van zijn land vrijwel alles gaf, maar thuis, in Nederland, niets vond dan beschuldigingen en onbegrip. Dit is zijn verhaal: ongekuist, open, eerlijk en genadeloos.

 

De opbrengsten van het boek gaan voor een groot deel naar de stichting H.E.A.R.T. (i.o.). Deze stichting ondersteunt kinderen en andere nabestaanden van gesneuvelde of zwaargewond
geraakte Nederlandse militairen, agenten, brandweermannen en hulpverleners.

 

Het boek is reeds te bestellen op www.marcokroon.nl en zal vanaf 24 november worden verzonden. Dit boek is vanaf dan ook in de winkel verkrijgbaar. 

 

Op 18 december (aanvang 19.30 uur) kunt u ook in het Veteranencafé een boek kopen en laten signeren. Tevens is Majoor Marco Kroon bereid uw vragen te beantwoorden.

 

 

 
 

Oproep aan alle veteranen!

Foto van militairen in Mali tijdens de kerst

Voor ons Veteranencafé op 18 december zijn wij op zoek naar speciale foto's die zijn gemaakt op of rond de kerst terwijl je op uitzending was! 🎅🎄

Dus heb jij foto's van je uitzending(en) die op of rond de kerst gemaakt zijn?

Stuur dan je 3 mooiste (kerst)foto's vóór 12 december naar: info@veteranendeventer.nl!

De foto's worden dan getoond op het grote scherm tijdens de kerstborrel op 18 december!

Veteranen Deventer organiseert Nieuwjaarsreceptie met de IGK!Deventer - Op dinsdag 15 januari 2019 komt de Inspecteur Generaal Krijgsmacht Hans van Griensven naar het Veteranencafé! Om samen met ons de toosten op het nieuwe jaar! Tevens verzorgt de IGK een presentatie over zijn functie en werkzaamheden binnen Defensie.

 

Stichting Veteranen Deventer

 

 

Daarnaast is ook (waarnemend) burgemeester Ron Konig aanwezig om samen met ons de Stichting Veteranen Deventer te lanceren!

 

 

En dat alles onder het toeziend oog van een aantal sponsoren van Veteranen Deventer en speciale gasten zoals, het Veteraneninstituut, Onbekende Helden en een aantal raadsleden van de Gemeente Deventer.

Veteraneninstituut


Onbekende Helden


Gemeente Deventer
En uiteraard hebben wij een leuk cadeau voor een ieder die met ons, op hopelijk een nog succesvoller jaar, te toosten!

 

Schrijf hem in je agenda!

 

Dinsdag 15 januari 2019 vanaf 19.30 uur!

 

 


Veteranencafé en lezing Erwin Kamp druk bezocht!

Voorzitter Veteranen Deventer spreekt publiek toe


Deventer -
Op dinsdag 16 oktober was het weer zover. Veteranen Deventer organiseerde voor de zesde keer alweer een succesvol Veteranencafé. Dit keer hield de Hoofd Krijgsmacht Raadsman Erwin Kamp een lezing over Moral Injury. Een begrip wat veelal voorkomt bij veteranen maar wat zeker nog niet heel bekend is.


Zo'n 65 veteranen en thuisfronters maar ook veel belangstellenden kwamen op de lezing af. Wat is nou Moral Injury en is het misschien hetzelfde als PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis)? 

Dit soort vragen werden duidelijk beantwoord door Erwin. De lezing riep toch een aantal vragen uit het publiek op. Er werden diverse vragen gesteld, waarbij toch een aantal discussies ontstonden die in een informele sfeer konden worden besproken. Ook nadenhand onder het genot van een drankje. 

Erwin Kamp ontvangt presentje


Wij van Veteranen Deventer hopen dat u een duidelijk beeld heeft gekregen over Moral Injury. En we willen u allen danken voor uw aanwezigheid!

Op dinsdag 20 november is er weer een gezellig Veteranencafé!
We hopen u dan weer te mogen begroeten!

Bestuur Veteranen Deventer

Bestuur samen met Erwin Kamp
SAVE THE DATE!

 

We willen jullie vragen om dinsdag 15 januari 2019 vrij te houden! Omdat we dan een prachtig 'Nieuwjaars programma' hebben voor jullie! Hoe en wat? Dat maken we tijdens het Veteranencafé op 16 oktober bekend! En uiteraard daarna op onze Facebook pagina en website!

 

 

Schrijf je vast deze datum in je agenda?

Dinsdag 15 januari: Veteranencafé 'Nieuwjaars receptie' (programma, info en verrassing volgt)!


GOED NIEUWS!

 


Veteranen Deventer
is voorgedragen en genomineerd voor de verkiezing op de vrijwilligersavond in de categorie: NIEUWKOMER VAN HET JAAR!


 

 


Op
vrijdag 23 november wordt in de Deventer Schouwburg bekend gemaakt wie deze prijs in de wacht gaat slepen. In totaal zijn er 5 categorieën waarin prijzen te verdienen zijn. De vrijwilligersavond begint om 20:00 uur.

 ***UPDATE***

Het is helaas NIET mogelijk om te stemmen op je favoriete vrijwilligers of organisatie. Veteranen Deventer zal binnenkort een introductie overleggen/schrijven waar wij voor staan en wat wij zoal willen bereiken in de toekomst. Door een 5 koppige jury zal op vrijdag 23 november een winnaar uit de bus getrokken worden. 
Binnenkort delen wij alle genomineerden met jullie middels deze site en onze Facebook pagina!

 


BREAKING:
 Vanavond is unaniem besloten door het bestuur van Veteranen Deventer dat wij ons nog méér willen en gaan inzetten voor de veteranen en hun thuisfront van Deventer! En wel in de vorm van een STICHTING! Wij gaan nu aan het werk om dit te realiseren en houden u uiteraard op de hoogte! Onze streefdatum om de stichting te lanceren is 15 januari 2019! 

Persbericht:


Veteranendag en Veteranen ‘After Party’ groot succes!

Veteranen Deventer bestuur


Deventer
– Op zaterdag 15 september was de jaarlijkse veteranendag van de gemeente Deventer. En Veteranen Deventer verzorgde de ‘After Party’ in hun Veteranencafé de Heeren op de Brink. Bij zowel de veteranendag als de After Party waren er dit jaar veel veteranen op de been. Nog weer meer dan vorig jaar werd door de gemeente al geopperd tijdens de openingswoorden op het MAG complex van defensie in Bathmen.


Veteranendag

De gemeente had dit jaar voor een unieke en andere locatie gekozen om de veteranendag te organiseren dan voorgaande jaren. Dit jaar werden de veteranen en hun thuisfront uitgenodigd op het MAG complex aan de Kiekenbeltsweg in Bathmen. Om zo de veteranen weer een beetje het gevoel te geven in hun dienstjaren te begeven.
Iedereen werd in een grote tent ontvangen en werd aangevangen met een dankwoord en speech van onze nieuwe burgemeester Ron König. De hoogste militair aldaar aanwezig, gaf een korte presentatie over het complex en wat daar allemaal opgeslagen wordt.
Ook de Pauwergirls waren weer aanwezig voor de ‘vrolijke noot’ met muziek en een vleugje acteerwerk. De Stichting Veteranen Search Team waren ook aanwezig om te vertellen dat veteranen vaak ingezet kunnen worden bij de zoektocht naar bijvoorbeeld een vermist persoon. Veteranen Deventer waren ook aanwezig om hun Veteranencafé te promoten en de veteranen en thuisfront te voorzien van informatie waar zij zoal voor staan.
Voor degene die geïnteresseerd waren konden een korte rondleiding krijgen over het complex.
Waarna de middag werd afgesloten door een hapje, drankje en een gezellige napraat.

The Veterans After Party

Dit jaar voor het eerst werd door Veteranen Deventer de after party georganiseerd in het Veteranencafé de Heeren.
Sinds 22 mei heeft Deventer een Veteranencafé wat gevestigd is in café de Heeren en wat tot nu toe elke maand nog goed druk bezocht is geweest door veteranen, thuisfront of geïnteresseerden. Veelal komen zij samen om ervaringen uit te delen over de missie(s) en/of diensttijd waar zij gediend hebben.

Ook Jeroen Dumaij (21) was aanwezig. Jeroen heeft een gigantische collectie van WOII spullen thuis en heeft zelfs een eigen museum geopend aan huis in Wilp. Jeroen had zichzelf deze avond gekleed in een uniek uniform van de 48th Highlanders. En dag later mocht hij om 6.00 uur in de ochtend melden om te figureren bij de serie 'Paratrooper' die deels in Deventer wordt opgenomen.

Ongeveer tussen de 65 en 70 veteranen met partners en kinderen hadden zich opgegeven voor de Blauwe Hap (Indische maaltijd). De meeste veteranen zijn bekend met de Blauwe Hap van de diensttijd die vaak op de woensdag werd geserveerd op de legerbasis. Hierdoor wilde de bestuursleden van Veteranen Deventer de saamhorigheid en verbinding even terug halen.

Dubbel succes voor Veteranen Deventer

Bestuur VD samen met Jeroen Schoppema (Deventer nieuws) en Olav Boerkamp (sponsor polo


In de 4 maanden dat het Veteranencafé nu open is, lijkt het voor Veteranen Deventer een steeds groter succes te worden. ‘’Niels is op Facebook en een website begonnen met Veteranen Deventer. Nu hebben we een bestuur van 6 man sterk. Het Veteranencafé draait volop en wordt druk bezocht. Onze volgende stap is het oprichten van een stichting of vereniging. Zo kunnen we met binnengekomen subsidies en donaties nog meer betekenen voor de veteranen en hun thuisfront van Deventer,’’zegt Ron Vloedgraven, voorzitter van Veteranen Deventer.

Ook Wout Kleinbussink (actief dienend veteraan) is bestuurslid van Veteranen Deventer.
Hij neemt de PR afdeling onder zijn hoede. ‘’Omdat ik bij defensie werk, heb ik een enorm netwerk. Maar ook in Deventer en omgeving heb ik veel contacten.’’ ‘’We wilden iets kunnen geven aan de veteranen maar dan zonder portemonnee’’, voegt Ron daaraan toe. ‘’Dus hebben we van Car Beauty Center Bultman uit Deventer voor iedere veteraan een gratis wasbeurt gekregen! En kunnen de veteranen elke dinsdagmorgen tussen 9.00 – 12.00 uur met flinke korting de auto laten wassen op vertoon van de veteranenpas. We zijn hier heel blij mee.’’

Ook zijn de bestuursleden heel professioneel in een nieuwe polo gestoken met het logo van Veteranen Deventer op de rug. ‘’Voor meer uniformiteit maar ook omdat het netter staat. Iets wat militairen gewend zijn’’, zegt Niels van Bockel, oprichter van het Veteranencafé. Deze polo’s zijn het bestuur aangeboden door Olav Boerkamp, die een eigen gelijknamige kledingwinkel (OLAV) heeft in Deventer. ‘’We denken er zelfs al aan om polo’s met ons logo te gaan verkopen omdat er nu al vraag naar is.’’

Het Veteranencafé de Heeren is gelegen op de Brink 72 in Deventer en is elke derde dinsdag van maand geopend tussen 19.30 – 22.00 uur. De eerstvolgende keer is op dinsdag 16 oktober met een presentatie van Erwin Kamp, Hoofd Krijgsmacht Raadsman, met een lezing over Moral Injury. Toegang is gratis.

Persbericht:


‘Veteranen lopen meer dan anderen het risico op een ‘moral injury’ of morele verwonding’, Erwin Kamp is Hoofd Krijgsmacht Raadsman van de Dienst Humanistisch Geestelijke verzorging. Op dinsdag 16 oktober komt hij op uitnodiging van Veteranen Deventer een presentatie geven in het Veteranencafé de Heeren Deventer.'

 

Hoofd Krijgsmacht Raadsman Drs. Erwin A. Kamp

MORAL INJURY : EEN NIEUWE MANIER VAN KIJKEN NAAR VETERANEN

 


Deventer -
De veteranenzorg in Nederland heeft zich de afgelopen decennia sterk ontwikkeld. De zorg is verbeterd. Er worden steeds meer veteranen bereikt. Voor sommigen was de komst van het Veteranenloket in 2012 het sluitstuk van een goed werkend zorgsysteem voor veteranen. Is binnen de Veteranenzorg nu alles goed op orde? Het antwoord luidt helaas: nee.


Binnen de zorg voor veteranen wordt vaak gesproken over een Post Traumatische Stress Stoornis, kortweg PTSS. Veteranen en PTSS worden in de media meestal in een adem genoemd. Maar is dit wel terecht? Los van het feit dat de meeste veteranen positieve ervaringen met hun uitzendingen hebben, is er ook lang niet altijd sprake van PTSS. In sommige situaties is er juist veel eerder sprake van Moral Injury. Een onderwerp dat vraagt om een nieuwe manier van kijken naar veteranen en hun ervaringen.

Het concept rond het denken over Moral Injury komt uit de Verenigde Staten. Een van de grondleggers is Prof. Dr. Jonathan Shay die in de jaren tachtig van de vorige eeuw als psychiater veel Vietnam veteranen behandelde maar merkte dat zijn eigen diagnoses soms niet klopten en zijn therapieën niet werkten. Er was bijvoorbeeld weinig tot geen aandacht voor schuld en schaamte. Ook de rol van politiek, de samenleving en de media kwamen vaak niet ter sprake bij de manier waarop veteranen hun uitzendervaringen probeerden te integreren in hun leven.

In de presentatie wordt ingegaan op de volgende vragen: wat is Moral Injury?, hoe ontstaat Moral Injury?, Wat is het verschil tussen PTSS en Moral Injury?, Op welke wijze kunnen we het beste met Moral Injury omgaan? en welke rol spelen rituelen bij de begeleiding rond Moral Injury?

De presentatie wordt verzorgd door Erwin Kamp. Erwin is zelf veteraan en hoofd van de Humanistische Geestelijke Verzorging bij Defensie. Hij werkt inmiddels twintig jaar als geestelijk verzorger en werd onder meer met het Korps Mariniers uitgezonden naar Ethiopië/Eritrea en Irak. In zijn vorige functie was hij Coördinator Geestelijke Verzorging op het Veteraneninstituut. Tijdens de presentatie is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

 

Datum: dinsdag 16 oktober 2018
Tijdstip: van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Veteranencafé De Heeren, Brink 72, 7411 BW Deventer
Toegang is gratis!

Ons bestuur is compleet!Deventer -
Vanavond heeft Robert Lassche met Ron (voorzitter) en Niels (secretaris) gesproken en aangegeven dat hij graag de rol van penningmeester op zich wil gaan nemen! Binnenkort op onze website het voorstel rondje van Robert onder het kopje 
Wie zijn wij. We zijn heel blij dat hij ons team en bestuur komt versterken!

 

 

 

Binnenkort dus meer...

 

Programma 15 september!

 


Opgeven Blauwe Hap kan nog tot en met 5 september! 

Via activiteiten@veteranendeventer.nl

Persbericht:

Veteranen Deventer en café De Heeren organiseren een Veterans After Party op 15 september (Update 18-08, lees onderaan dit bericht!)

v.l.n.r. Wout Kleinbussink, Niels van Bockel, Sabine Kipperman, Saskia Voshol en Ron Vloedgraven

 

Deventer - Op zaterdag 15 september wordt door de Gemeente Deventer, met bescheiden hulp van Veteranen Deventer, de jaarlijkse Veteranendag georganiseerd.  Ook dit jaar mochten we samen met de gemeente brainstormen over een geschikte en ludieke locatie, aantrekkelijk programma en voor ieder wat wils. Elke veteraan, woonachtig in de gemeente Deventer, krijgt zeer binnenkort de persoonlijke uitnodiging via de post thuisgestuurd.

Uitnodiging

Het programma vanuit de gemeente zal dit jaar van 13.00 - 16.00 uur zijn. Dit alles krijgt u duidelijk te lezen in de uitnodiging die binnenkort dus volgt!

Dit jaar zal voor het eerst Veteranen Deventer het ''na-programma'' organiseren in samenwerking met café de Heeren.
Op 22 mei jl. opende Niels van Bockel in samenwerking met café de Heeren een Veteranencafé.
Samen met Majoor Marco Kroon en (voormalig) burgemeester Andries Heidema werd toen het café onder grote belangstelling geopend. Op elke derde dinsdag van de maand kunnen de Deventer veteranen en het thuisfront elkaar gezellig ontmoeten in café de Heeren. Inmiddels heeft van Bockel een team met actieve veteranen en een thuisfronter weten te enthousiasmeren om meer te kunnen betekenen voor de Deventer veteranen. De doelstelling is het bevorderen van de maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen en hun thuisfront. Door de opening van het café hopen zij ook meer jonge veteranen aan te trekken.

Dit jaar nodigt Veteranen Deventer de u uit in het Veteranencafé De Heeren (Brink 72 Deventer), voor een gezellige napraat, drankje en een overheerlijke 'Blauwe Hap' van 17.00 - 20.00 uur. Voor slechts een kleine persoonlijke bijdrage (10 euro p.p.) serveren zij in samenwerking met de beste koks van de Heeren voor de veteraan en het thuisfront een overheerlijke Blauwe Hap inclusief een drankje naar keuze.

Affice Veteranendag en After Party


Opgave

De meeste veteranen die werkzaam zijn (geweest) bij Defensie kennen de Blauwe Hap. Dit overheerlijke Indische eten verbind de veteranen. Juist omdat het zo bekend is op elke kazerne, luchtmachtbasis of marinehaven. En daardoor wordt het gevoel weer gecreëerd even terug te zijn in de diensttijd. Wilt u ook lekker genieten van deze gezelligheid en dit heerlijke eten? Veteranen kunnen zich opgeven voor woensdag 5 september via: activiteiten@veteranendeventer.nl

***UPDATE***

Welke Veteranen hits mogen absoluut niet ontbreken op The Veterans After Party op 15 september? Geef uw top 3 door op onze Facebook pagina en zet die in de antwoorden onder het bericht! Doe dat voor 10 september zodat wij straks de beste veteranen hits kunnen draaien op onze eigen After Party! 

Logo Veteranen Top 50

I.v.m. The Veterans After Party op 15 september na de Veteranendag Deventer, komt het Veteranencafé op dinsdag 18 september te vervallen.

Veteranen Deventer en café de Heeren organiseren 'The Veterans After Party' Veteranendag Deventer!Deventer - Op zaterdag 15 september wordt door de Gemeente Deventer, met bescheiden hulp van Veteranen Deventer, de jaarlijkse Veteranendag georganiseerd. Ook dit jaar mochten we samen met de gemeente brainstormen over een geschikte en ludieke locatie, aantrekkelijk programma en voor ieder wat wils.Uitnodiging

Zoals elk jaar worden alle veteranen die woonachtig zijn in de gemeente Deventer, middels een persoonlijke kaart via de post, uitgenodigd voor de veteranendag. Zo ook dit jaar. Omdat de gemeente en wij nog druk bezig zijn met een leuk programma op papier te zetten, volgen de uitnodigingen deze of volgende week via de post bij u thuis. Daar wordt dan de locatie, programma en antwoordkaart in vermeld/bijgesloten. De veteraan mag ook een introducé meenemen.

Het programma vanuit de gemeente zal dit jaar van 13.00 - 16.00 uur zijn. Dit alles krijgt u duidelijk te lezen in de uitnodiging die binnenkort dus volgt!


'The Veterans After Party'

Dit jaar zal voor het eerst Veteranen Deventer het ''na-programma'' organiseren samen met café de Heeren. Nadat de veteranendag van de gemeente ten einde is gekomen, nodigen wij u uit voor het vervolg.

Wij willen u uitnodigen in ons Veteranencafé De Heeren (Brink 72 Deventer), voor een gezellige napraat, drankje en een overheerlijke 'Blauwe Hap' van 17.00 - 20.00 uur! Voor slechts een kleine persoonlijke bijdrage (10 euro p.p.) serveren wij in samenwerking met de beste koks van de Heeren voor u een overheerlijke Blauwe Hap inclusief een drankje naar keuze! En op de drankjes hierna heb je uiteraard 10% korting op vertoon van je veteranenpas!

Opgave

De meeste veteranen die werkzaam zijn (geweest) bij Defensie kennen de Blauwe Hap. Dit overheerlijke Indische eten verbind de veteranen. Juist omdat het zo bekend is op elke kazerne, luchtmachtbasis of marinehaven. Daardoor wordt het gevoel weer gecreëerd even terug te zijn in de diensttijd.

Wilt u ook lekker genieten van de gezelligheid en heerlijke eten? Geef u dan op voor woensdag 5 september via:
>>>activiteiten@veteranendeventer.nl <<< Klik op de link!!

Zeer tevreden over ons vernieuwde logo van Veteranen Deventer!

 

Deventer - Afgelopen dinsdag tijdens het Veteranencafé werd ook ons vernieuwde logo gepresenteerd. Het eerste logo, die we vorige maand presenteerde, leek te veel op het logo van "Shoppen in Deventer". En juist op dat logo zit een zogenaamd merkrecht. En dan mag je dus niet ongevraagd dezelfde contouren gebruiken als die in dat logo staan.

Daarom hebben we gewoon gekozen voor een nieuwe. Een logo die nog niet bestond en toch heel erg herkenbaar is voor de veteranen en het thuisfront van Deventer.

We hebben gekozen voor dikkere letters, de veteranen V (wat overigens weer goed uit komt in de woorden Veteranen DeVenter) en de vier grootste en meest herkenbare bezienswaardigheden van Deventer. De Lebuïnustoren, de Bergkerk, De Waag en de Wilhelminabrug. 

Naar alle waarschijnlijkheid gaan we op termijn een webshop lanceren. En dan zal op alle artikelen ons logo te vinden zijn!
We hopen dat we met dit logo straks ook landelijk te vinden en te herkennen zijn! 


Gezellig Veteranencafé met goede gesprekken!


Deventer - Op dinsdag 17 juli kwamen, ondanks de beginnende vakantieperiode, toch zo'n 25 veteranen en thuisfronters naar het Veteranencafé de Heeren! Voor vanavond hadden Ron en Niels een korte presentatie in elkaar gezet om te delen met het publiek. 

Onderwerpen van de presentatie gingen o.a. over:

- Voorstellen (vernieuwd) bestuur
- Presentatie (vernieuwde) logo
- Veteranendag Deventer en Dodenherdenking Deventer
- Bevindingen research Stichting/Vereniging
- Discussie starten met veteranen over wensen en stichting/verenigingEr werden een aantal goede tips toegereikt vanuit het publiek waar we zeker wat aan hebben. We konden merken dat de meningen redelijk verdeeld waren. Omtrent de oprichting van een Stichting of Vereniging werd er verdeeld gereageerd op de bevindingen die wij hebben opgedaan vooraf aan deze avond. Ook de poll van Facebook eindigde gelijk. 50% stemde voor een vereniging en 50% voor een stichting. Op de website waren de stemmers duidelijk voor een stichting. 49% stemde voor een stichting en 38% voor een vereniging. 13% had geen mening in dit verhaal.


Stichting


- Opgelegd beleid
- Geen tot weinig inspraak
- Beperkte mogelijkheid tot groei
- Geen contributie
- Faciliteiten VI
- Afhankelijk van subsidies/donaties


Vereniging


- Saamhorigheid
- Transparantie
- Medezeggenschap
- Algemene Leden Vergadering
- Contributie/Vast inkomen
- Bestuursaansprakelijkheid         verzekering

In de kolommen hierboven kun je de voor en nadelen zien wat betreft een stichting en vereniging. LET OP! Dit is slechts de theorie. In de praktijk komt er in feite veel meer bij kijken en lijkt het minder gecompliceerd dan hierboven wordt weergeven.


We hebben een gesprek gehad met Vereniging Veteranen Zwolle en hebben binnenkort een gesprek met Stichting Veteranen Oost Nederland om de praktijk te kunnen vergelijken. Ook de uitkomst hiervan zullen we met jullie delen middels de website en Facebook pagina.


Na de presentatie werd er nog wat nagepraat en een borreltje of een frisje gedronken. Het was weer een gezellige avond! Dank voor jullie komst!

Programma bestuur Veteranen Deventer:

19-07 gesprek Jan Wolters (Stichting Veteranen Oost Nederland)
22-07 gesprek Martijn (bedrijfsleider café de Heeren)
25-07 update Veteranendag Deventer vanuit Gemeente
10-08 bestuursvergadering Veteranen Deventer
21-08 Veteranencafé 
(Tussen de bovenstaande data door worden onze polo's gereed gemaakt)


Het volgende Veteranencafé is op dinsdag 21 augustus van 19.30 - 22.00 uur! Graag tot dan!


Ps. vergeten jullie dan de ''Munitiedoneer kist'' niet? ;-)

Mooi afscheid Burgemeester Heidema


(Klik op de foto's voor de vergroting)

Ron, Niels en Saskia schudden Andries de hand
Deventer - Gisteren was het afscheid van onze burgemeester Andries Heidema. In een volle Lebuïneskerk kon iedereen een hand schudden met de burgemeester die 11 jaar aan het                                                    roer stond in de gemeente Deventer. 
Ron tekent het gastenboek
Ook wij van Veteranen Deventer namen afscheid van de burgervader die altijd veel respect uitte jegens de veteranen van de gemeente Deventer. "Hij was geliefd onder de burgerbevolking, maar zeer zeker ook onder de veteranen. Daarom ben ik vanavond aanwezig om hem te bedanken en een hand te schudden'', zei een aanwezige veteraan in de kerk. 
Ook wij hadden een cadeau voor de burgemeester meegenomen. Nadat Ron in het gastenboek een aantal mooie woorden had neergeschreven namens de veteranen van Deventer, eindigden wij met de passende zin: "Missie volbracht en nooit vergeten!" 
Burgemeester Heidema opende recent samen met Majoor Marco Kroon  het Veteranencafé de Heeren op de Brink. Daar ook werd zijn aanwezigheid en fijne woorden zeer op prijs gesteld. 
Andries Heidema is aangesteld tot commissaris van de koning voor de provincie Overijssel. Voorlopig neemt Ron König (D66) de taken van Heidema waar.
Wij wensen ook via deze weg burgemeester Heidema bijzonder veel succes met zijn nieuwe functie en we hopen dat hij nog eens 'aanwaait' in het Veteranencafé of een goed woordje voor ons doet in de provincie.(Klik op de foto's voor de vergroting)
Ron bedankt Andries


Andries schud handen met kinderen


Burgemeester Heidema toost op opening Veteranencafé 22 mei jl.
Foto's: Hans Nijs en Ron Vloedgraven

Jouw mening telt!

 

Stichting of Vereniging?

In welke hoedanigheid zien jullie ons liever verder gaan voor de veteraan en het thuisfront van Deventer? Verenigen of stichten?

  Stichting   Vereniging   Geen

De 3 grootste verschillen tussen een stichting of vereniging op een rijtje:

 • Medezeggenschap (democratisch karakter)
 • Vorm van transparantie
 • Contributie of een Lidmaatschap

 

 

We lezen ook graag jullie tips/reacties in de comments op onze
Facebook pagina! <<<< Klik op de link!

 

Liever niet publiekelijk reageren? Mail ons met je tips naar:

 

info@veteranendeventer.nl! <<<< Klik op de link!

 

 

We komen hier graag op terug op 17 juli in het Veteranencafé in de Heeren op de Brink vanaf 19.30 uur! Tot dan!

 


De taken zijn verdeeld!

 

Wij zijn keihard bezig om een stichting of vereniging op te richten voor de veteranen en hun thuisfront van Deventer! Waarom? Wij willen nog meer kunnen betekenen dan alleen het Veteranencafé bieden. En juist omdat de veteraan en het thuisfront iets extra's verdienen!

Wij hebben het volgende bestuur opgesteld:

 

 • Ron Vloedgraven - Voorzitter
  voorzitter@veteranendeventer.nl
 • Niels van Bockel - Secretaris
  secretaris@veteranendeventer.nl
 • VACANT - Penningmeester
 • Wout Kleinbussink - PR/Sponsoring
  PR@veteranendeventer.nl
 • Saskia Voshol - Afd. Communicatie
  communicatie@veteranendeventer.nl
 • Sabine Kipperman - Afd. Activiteiten
  activiteiten@veteranendeventer.nl

 

De functie penningmeester is dus nog vacant! Maar zonder penningmeester, geen stichting of vereniging. Dus help ons! Kijk bij onze vacature en wie weet wil jij deze functie wel vervullen? Of ken je iemand die dit wel kan en wil?

Omdat we er nog niet helemaal uit zijn of we gaan stichten of verenigen, vragen we naar jullie mening! Of vul de POLL in bovenaan de pagina! En kom daarom naar het volgende Veteranencafé op 17 juli en geef je mening! Want wij doen het voor de veteraan en het thuisfront! Dat is waar we ons voor inzetten en daarin kunnen wij onze passie kwijt!

 

Check: het kopje Wie zijn Wij of Vacatures voor meer info! Of mail naar info@veteranendeventer.nl! 


Check ons nieuwe kopje: Vacatures links in de zoekbalk! Wellicht zit er iets voor jou bij om ons te komen versterken? Goed bezette tweede Veteranenavond! 

 

 

Deventer - Op dinsdag 19 juni was het dan zover. De tweede Veteranenavond in ons Veteranencafé was aangebroken. Het was een geslaagde en gezellige avond.

 

Vanavond stond er een presentatie op het programma van Hans van Wuyckhuyse. Hans is veteraan, veteraan in de klas en lid van het veteranen search team. Hij vertelde dat tijdens missies er achter de schermen altijd enorm veel gebeurd waar de meeste militairen geen weet van hebben. Hans werkte voor de inlichtingen en was in burger gekleed in Afghanistan. Op stap met een team en diverse tolken probeerden zij contact te leggen met de lokale bevolking. Ook werd uitgelegd aan de ongeveer 25 gasten wat het veteranen search team zoal doet. Deze organisatie helpt (in samenwerking met) de politie bij het speuren en zoeken naar vermiste personen. Dit gebeurd allemaal op vrijwillige basis.


Hierna werd er gezellig geborreld en gepraat over voornamelijk uitzendingen, veteranen zaken en veteranen evenementen. 

De volgende veteranenavond in ons Veteranencafé is op dinsdag 17 juli! Ook dan geldt weer: 10% korting op vertoon van je veteranenpas!

 

 

We willen jullie alvast een fantastische Veteranendag wensen op 30 juni! En graag tot 17 juli!

 


Team Veteranen Deventer

 

Profiteer met je Veteranenpas! 10% korting in het Veteranencafé de Heeren! Deventer - Neem je op een Veteranenavond (bv. 19 juni a.s.) je Veteranenpas mee naar ons Veteranencafé, dan krijg je op je totale rekening op vertoon van je veteranenpas 10% korting!
Dit geldt dus alleen voor de Veteranen met een Veteranenpas! Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt de Grand café De Heeren!
Heb je nog geen veteranenpas maar ben je wel veteraan?
HIER kun je de veteranenpas aanvragen!

 

Nieuw Logo Veteranen Deventer en veteraan geeft lezing!

 

 

DeventerEen nieuw team van Veteranen Deventer, daar hoort uiteraard een nieuw en krachtig logo bij! Op dinsdag 19 juni tijdens het 2e Veteranencafé in De Heeren wordt ons nieuwe logo gepresenteerd! Speciaal ontworpen voor ons door 

 

 

 

Ook hebben we veteraan Hans van Wuyckhuyse gevonden die een korte lezing gaat geven over zijn uitzending in Afghanistan. Ook is hij Veteraan in de Klas en zal ons van informatie verstrekken over het Veteranen Search Team

 

 Ben jij erbij 19 juni? Veteranencafé de Heeren is geopend van 19.30 - 22.00 uur op de Brink 72 in Deventer! Graag tot dan! 

 

Veteraan gezocht voor presentatie/lezing 19 juni!

Deventer - De vorige Veteranenavond is alweer bijna een week geleden. Maar wat hebben wij enorm genoten en wij hopen jullie ook! De volgende veteranen avond in het Veteranencafé is alweer op 19 juni.

 


Dus onze voorbereidingen om deze avond ook weer een succes te maken zijn alweer begonnen! En we zouden het leuk vinden om met een leuke activiteit te beginnen. Dus zijn wij op zoek naar een veteraan die zijn of haar verhaal wil komen doen over de uitzending die hij of zij heeft meegemaakt. Er is een beamer en groot scherm beschikbaar voor als je foto's wilt laten zien. Er is dus ook mogelijk een PowerPoint presentatie te geven over je uitzending indien gewenst. Je mag het verhaal helemaal zelf invullen!

 

 

Wil je graag met andere veteranen en thuisfront je verhaal delen en een kleine presentatie geven over je uitzending (half uur tot een uur)? Meld je dan vóór 12 juni via info@veteranendeventer.nl of doe een privé bericht via onze Facebook pagina en vermeld even je naam, uitzending en beschikbaar materiaal wat je bezit. We hopen op 19 juni jullie weer te mogen begroeten in het Veteranencafé de Heeren op de Brink in Deventer! Met veteranengroet, het team van Veteranen Deventer

 


Foto: Ronald Hissink

Het Veteranencafé is nu echt een feit: ''The Day After''

 

Wat een avond! Wat een opkomst en wat een geweldige eerste veteranenavond! Wij hadden het alleen maar gehoopt, nooit verwacht en toch gekregen. 

 

In de aanloop naar de veteranenavond waren Ron Vloedgraven en Niels van Bockel eerst nog uitgenodigd voor een interview bij Deventer Radio (DRTV). Dat was niet helemaal de planning maar we hebben toch een mooi interview kunnen neerzetten. We konden beide goed aangeven waar het Veteranencafé voor staat en hoe we het in de toekomst gaan en willen aanpakken. 
Het interview luister je overigens HIER (4:23 min tot 19:36 min) terug.

 

         Eigen foto

Na het interview werd er snel koers gezet naar de Heeren. Eerst even een snelle hap (overigens kun je hier heerlijk tafelen) en gelijk weer aan het werk om het café op te vrolijken en in te richten voor de opening! 

         Foto: Marcel te Brake

Vanaf 18:15 - 18:30 uur druppelden de eerste veteranen en thuisfront al binnen. En ook de burgemeester en Marco Kroon waren mooi op tijd!

 

         Foto: Marcel te Brake


                           Foto: Hans van Bockel

Een praatje van de burgemeester, interview met Marco Kroon, praatje Jan Wolters en het voorstellen van het nieuwe team van Veteranen Deventer. Waarna er eindelijk geproost kon worden op het begin van het Veteranencafé!

 
Foto: Hans van Bockel


Binnen werd alsmaar warmer en warmer, maar de gezelligheid bleef er goed in. Na het officiële gedeelte binnen, haasten iedereen zich naar de bar en nam zijn of haar drankje mee naar buiten.

Foto: Marcel te Brake

 
Foto: Hans van Bockel

We hadden voor een militair tintje gezorgd in de vorm van de The Highland Regiment Pipes and Drums. Zij speelden vol gevoel het nummer Amazing Grace. Waarna een moment  stilte in acht werd genomen en gevolgd door het Wilhelmus met onze eregroet.

 

         Foto: Marcel te Brake

         Foto: Hans van Bockel

Om het ietwat ''zware'' moment te verwerken, kon hierna lekker vrijuit gelachen, gepraat en gedronken worden..

 

Foto: Marcel te Brake

Wij zijn trots en tevreden! Wij hebben genoten en wij hopen jullie ook! 19 juni hebben we de tweede ontmoetingsavond in het Veteranencafe de Heeren in Deventer. Vanaf 19:30 uur bent u weer welkom! Wij gaan druk bezig voor de veteraan en het thuisfront! 

Foto:Marcel te Brake
Foto: Hans van Bockel

Het nieuwe Veteranen Deventer team met Marco Kroon

Foto: Hans van BockelTeam Veteranen Deventer

 

Foto's: Marcel te Brake (tebrakefotografie.nl), Hans van Bockel en Ronald Hissink

 

 


In gesprek met drie heel enthousiaste mensen!

V.l.n.r Niels van Bockel, Wouter Klein Bussink, Saskia Voshol en Ron Vloedgraven

Deventer - Afgelopen vrijdag 18 mei werd er afgesproken in het nieuwe Veteranencafé de Heeren met drie kandidaten om Veteranen Deventer te willen versterken. Het was een gezellige avond en we hebben elkaar al een beetje leren kennen en delen allemaal dezelfde gedachte: inzetten voor de veteranen van de gemeente Deventer!
Op de grote opening van het Veteranencafé op dinsdag 22 mei worden deze mensen voorgesteld en specifiek verteld wat zij willen en gaan betekenen voor Veteranen Deventer. Voor degene die helaas niet aanwezig kunnen zijn bij de opening, kunnen de voorstel ronde LIVE volgen op onze Facebook pagina! 
Vanaf 18:30 uur is de inloop voor de veteranen en gasten in café de Heeren.
Vanaf 19:00 uur aanvang openingsprogramma met o.a. Marco Kroon en Andries Heidema.
Wij hopen u te mogen begroeten op dinsdag 22 mei op de Brink 72 in Deventer!  


Gladgeschoren in het erecouloir: “Niks zo mooi als de groet uitbrengen voor de gevallenen en de koning”

Lees het interview van webmaster en oprichter van het Veteranencafe Niels van Bockel HIER!


 


 


Persbericht Veteranencafé Deventer Post

Mooi krantenartikel over opening Veteranencafé de Heeren Deventer

Klik op de afbeelding of Lees het HIER online!VETERANENCAFÉ OPENT OP 22 MEI! 

Niels en Joerie na de overeenkomst Veteranencafé te lanceren
Check ons evenement op
  Facebook

 

 

Veteranen uit Deventer krijgen Veteranencafé

 

Persbericht:


Deventer - De gemeente Deventer kent ongeveer 500 veteranen. Deze hebben allemaal gediend of dienen nog steeds onder de krijgsmacht. Iets wat Niels van Bockel (36) ook heeft ondervonden. Hij is in 2007/2008 uitgezonden geweest naar Afghanistan tijdens de ISAF missie. Hij was daar geneeskundig verzorger en heeft bijna 5 maanden op Kamp Holland gebivakkeerd. Nu, 10 jaar na dato, is hij als veteraan vrijwillig actief om de Deventer veteranen te verbinden. In eerste instantie via social media maar nu dus ook in echt via het Veteranencafé.

 

 

Social Media

 

Van Bockel kwam er achter dat er, buiten de Veteranendag Deventer om, in Deventer geen ‘ontmoetingsmoment’ bestond voor de veteraan. ‘’Ik heb afgelopen 2 jaar de gemeente Deventer geholpen bij het organiseren van de Veteranendag. Ik kreeg toen al diverse vragen van veteranen of er ook een soort ontmoetingsplaats bestond in Deventer. Dus vond ik dat er een initiatief moest komen om de veteranen, die in de gemeente Deventer wonen of hebben gewoond, te kunnen verbinden. Ik ben toen een Facebook pagina begonnen en later de website veteranendeventer.nl. Met bijna 300 likes en veel positieve reacties sloeg het volgens mij wel aan.’’
Toen Van Bockel vrijwilliger werd in het veteranen ontmoetingscentrum in Eefde, merkte hij dat hij dit initiatief ook wel in Deventer zag zitten. ‘’Als vrijwilliger zie ik dat veteranen vaak een punt van herkenning zoeken. Veelal met andere veteranen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten. In een veteranen ontmoetingscentrum kan dat bijvoorbeeld. Alleen merkte ik dat er in Deventer zoiets nog niet bestond. Het begrip ‘Veteranencafé kwam toen als eerste in me op.’’

 

Veteranencafé 

 

Toen Van Bockel een poll startte op zijn Facebook pagina, met de vraag of veteranen wel oor hadden naar een Veteranencafé, werd hier volmondig JA op geantwoord. ‘’Toen ik zag dat ongeveer 85% met JA had geantwoord, vond ik dat ik dit signaal niet mocht en kon negeren. Ik heb kennis opgedaan op internet en ben de stad in gelopen.’’
Eenmaal op onderzoek uit hoefde Van Bockel niet lang na denken welk café hij als eerste zou benaderen.
‘’Ik ben gelijk op café de Heeren gestapt.’’ Toevallig was het allerminst. Joerie Bekking is daar sinds medio februari leidinggevende. En Bekking is een oude bekende van Van Bockel. ‘’Joerie en ik hebben vroeger op dezelfde school gezeten en ook bij elkaar in de klas. Ik wist dat hij werkzaam was in de horeca en volg hem op Facebook. Toen heb ik hem een berichtje gestuurd met de vraag of ik een Veteranencafé mocht starten in de Heeren.’’ Bekking was direct enthousiast. Ze hebben elkaar ontmoet en Van Bockel heeft Bekking het begrip uitgelegd.

 

Opening

 

Het Veteranencafé is een begrip in Nederland onder de veteranen. Een bestaand café ‘leent’ de kroeg voor de veteranen om elkaar hier te ontmoeten. De huisregels van het café blijven weliswaar van kracht, maar de veteraan mag centraal staan. ‘’Omdat de leukste en spannendste verhalen vaak in de kroeg plaatsvinden, heb ik gekozen voor het begrip Veteranencafé. Ik heb een initiatief genomen om de veteranen in het echt te ontmoeten en tegelijk geeft Joerie de kans de veteranen met open deuren te ontvangen. En wij zagen dit als een win-win situatie.’’
Op dinsdag 22 mei is de eerste ontmoetingsavond en symbolische opening van het Veteranencafé. De Heeren is regulier geopend maar de echte veteranenavond is tussen 19:00 – 22:00 uur. ‘’Ieder ander publiek blijft gewoon welkom,’’ voegt Bekking daaraan toe.

 

Veteranen Deventer

Landmachtdagen komen naar Deventer!

Militair op oefening


Zaterdag 26 mei 2018 van 10:00 - 16:00 uur Grote Kerkhof!

Ook schminken wordt gedaan


Deventer - In Deventer staan de rode baretten van de landmacht met hun mensen en materieel tegenover het stadhuis. De militairen lopen sociale patrouilles door de omgeving, verzorgen demonstraties van hun optreden en tonen hun voertuigen, wapensystemen en uitrusting. Voor de actieve bezoeker zijn er diverse doe-activiteiten, zoals een mini-klimtoren en een mini-hindernisbaan.

 

Luchtmobiele brigade is in Deventer

 

 

Leuk om als veteraan of oud dienstplichtig militair even uw jeugdsentiment op te halen. Of als leuk uitje met het hele gezin! 

 

Partners: